4 Temmuz 2008 Cuma

İnternet fiyati ucuzluyor

Ankara'da bir grup gazeteciyle bir araya gelen Ulaştırma Bakanı Bakan Yıldırım , internet ücretlerinde indirim olacağının müjdesini verdi. İnternet başta olmak üzere çeşitli hizmetler deki ÖİV - (Özel İletişim Vergisi) iyileştirme olacağını söyledi.

Ancak indirim oranı hakkında bilgi verilmedi. Vergi indirimine Maliye Bakanlığı'nın da olumlu baktığını söyleyen Binali Yıldırım, yeni ayarlama ile devletin kayıba uğramayacağını, tersine sektörde cironun artacağını ve kayıpların azalacağını söyledi. Halen internet ücretleri üzerinden yüzde 15 oranında ÖİV alınıyor. Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul'a yapılacak 3'üncü havalimanının yer seçimiyle ilgili çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı. Yeni kurulacak havalimanı, Atatürk Havalimanı'nın kuzeybatısına kurulacak. 10 milyon yolcu kapasiteli havalimanı için yarım milyar dolar yatırım öngörülüyor. Yeni havalimanı, Atatürk Havalimanı'ndan daha büyük olacak. Tesis, yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek.

Opera'nın 9.51 sürümünü yayınlandı

Yeni internet tarayıcısıyla gayet başarılı bir profil çizen Opera, 9.51 sürümünü yayınladı. İnternet Güvenliği ve uyumluluk konusunda önemli adımlar atan güncellemeyi buradan indirebilirsiniz.

Opera 9.5'in hemen ardından kodlama ekibi 9.51 sürümünü yayına soktu. Güvenlik ve uyumluluk konusunda iyileştirmeler içeren Opera 9.51, ince ayar çekilmiş görünümü ve Linux desteği ile dikkat çekiyor. Kaydedilen görsellerin dosya transfer penceresinde görünmediği Opera 9.51, ayrıca Yahoo! Mail ile ilgili uyumluluk sorunlarını da çözüyor.

:: Opera 9.51 sürümünü indirmek için buraya tıklayın.