5 Temmuz 2008 Cumartesi

Google artik flash siteleri de indexleyecek

Flash ile hazırlanan web siteleri vektör tabanlı olduğu için arama motorları tarafından düzgün olarak indexlenemiyordu bu da flash ile hazırlanan sitelerin diğer sitelere karşı arama motorlarında daha geride kalmasına neden oluyordu.
Aldığımız bilgilere göre ADOBE firması gereken kaynak kodunu Google ve Yahoo ile paylaşmış yani artık Google ve Yahoo flash tabanlı sitelerdeki yazıları okuyup indexyelebilecek ama yinede sitenizin tümünü flash ile yapmamanızda fayda var.
ADOBE Flash Playerı indirmek için buradan,
Bu habere dair makaleyi indirmek için buraya
,
Haberin kaynağı için buraya tıklayınız.

VDSL2 Teknolojisi Türkiye'de

1 film 4 dakikada bilgisayarınıza yüklenecek!

ADSL’de altyapı yatırımlarını artıran TTNet (TT), mevcut kapasitesini 20’ye katlayacak olan VDSL2 hizmetini başlatıyor. TT’nin ocak ayında sunacağı VDSL2, ilk olarak 100.000 aboneye ulaştırılacak ve Hız 30 megabit olacak yani ADSL’de 4 megabit olan maksimum hız da bir anda 8’e katına katlanmış olacak.

VDSL2 teknolojisi sayesinde ev kullanıcılarıda gelişmiş seviyede internet erişimine sahip olacaklar. Örneğin, 700 MegaByte'lık bir film, VDSL2 teknolojisi sayesinde 4 dakikada, 5 MegaByte büyüklüğünde bir MP3 ise 25 saniyede bilgisayara indirilebilinecek.
TTNet ayrıyetten hız kapasitesini de kademeli olarak yükseltecek. Planlara göre, bu sıralama 8 , 12, 16, 20, 24 ve 30 megabit olacak. 30 Mbitlik paketin fiyatını açıklamayan TTNet yetkilileri, hız artışı ile birlikte ADSL ücretlerinde düşüş olacağını söyledi.

VDSL2 aynen ADSL’de olduğu gibi telefon hattı ile ve hat meşgule düşmeden kullanılıyor yalnız modemlerin bu yeni teknolojiye uyumlu olmaları gerekiyor.

VDSL2 ile birlikte, internet kullanıcıları Triple Play adı verilen ses, görüntü, veri, yüksek çözünürlüklü televizyon (HDTV) ve interaktif oyunlardan da faydalanabiliyor.

Suyla sarj olan batarya

Samsung’un üretmiş olduğu su ile dolabilen mobil telefon pili 2010′da satışta. Sistem şu şekilde işliyor. Telefonu kapattığınız zaman metal ile su arasındaki birleşme sonucu hidrojen gazı meydana çıkıyor. Bu da havadaki bulunan oksijen ile reaksiyona girdiğinde bataryanın hücreleri şarj olmaya başlıyor.

Samsung yeni üreteceği bataryaların 10 saat e yakın sürede şarj olabildiğini söyledi. Ortalama günlük 4 saatlik kullanıma karşın her beş günde bir hidrojen kartuşunun değiştirilmesi öneriliyor.

Bu teknolojideki bir sonraki adım ise bu hidrojen kartuşunun kaldırılarak tamamen su ile işi çözmek olabilir.

Her ne kadar insanları bataryalarını su ile şarj etmeye ikna etmek kolay olmasa da, bu yeni teknoloji için tüketim açısından insanlara faydası dokunacak bir buluş denebilir. Teknoloji yaygınlaşana dek şimdilik sudan uzak durmakta fayda var.

Web sitene sayaç ekle

Web sitelerinizin günlük hitini takip etmeniz için açılan bazı web siteleri var. Bu siteler sitenize reklam alacağanız veya sitenizi satacağınız zaman alıcı olan tarafa sitenizin hakkında daha fazla bilgi sahibi olması için hizmet veriyorlar.

Bu sitelerden alacağınız kodları websitenizin bütün sayfalarına koymanız gerekmektedir.
( Genelde footer.php yada footer(alt kısım) şablonu )

Bu sitelerden bazılarını burada yazıyorum hoşunuza gideni kullanırsınız.

Extreme Tracking
Sayaç Turka
Sayyaç (Extremenin görünüş olarak aynısı)
Online Web Stats

Sizinde önerileriniz doğrultusunda listeye yenilerini ekleyebilirim.

Youtube ne zaman acilacak

Youtube , Paşaların konuşmalarını ve Atatürke hakaret eden video ları Devlet sil dediği zaman silmeyi taahhüt ettiği zaman açılacak.

Bu taahhüdü verme süresi en geç 22 temmuz diye hatırlıyorum eğer 22 temmuza kadar "tamam sileceğim" demezse sonsuza YouTube kadar kapalı kalabilir .

FIFA 2009 Futbol Oyunu Sonbaharda Piyasada

Sonbahar aylarında bütün platformlarda piyasaya çıkacak olan FIFA 09, 250 den fazla yenilik içerecek. Yeni eklenen animasyon teknolojisiyle şutların ve pasların dahada gerçeğe yakın tepkilerle atılacağı oyunda ayrıyetten daha hızlı ve daha kontrollü top sürüşleri de futbol oyunu severleri bekliyor. FIFA 09 sürümü ile ilk defa oyun motoruna müdahale ederek takımın stratejisi üzerinde tam kontrol sağlamanın mümkün olacağı gelen bilgiler arasında.
EA Sports firması, geleneksel oyunu FIFA 09'da dört yeni yetenek hareketiyle Ronaldinho tarzı şık hareketlerin sayısını 32'ye çıkacak. Wii'ye özel olarak da ünlü oyuncuların Mii benzerleriyle oynama imkanı sunacak. FIFA 09, PlayStation 3, PC, PS2, Xbox 360, Nintendo Wii ve el konsolları PSP ile DS'e sonbahar aylarında çıkacak. Tam tarih ise önümüzdeki zamanlarda belli olacak.

Windows XP yi hizlandirma yollari

Bilgisayarınız çok yavaşsa başlangıçta otomatik olarak açılan programları iptal ederek bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz.

Otomatik açılan programları listelemek ve onların açılışta çalışmasın engellemek için Windows'un sistem yapılandırma programı "Msconfig" programı işimizi görecektir.
Çalıştırmak için;
"Başlat" menüsüne gelip "Çalıştır" (Run) butonuna tıklayın, açılan alana "msconfig" yazın ve Enter tuşuna basın.
En sondaki "Başlangıç" sekmesine gittiğiniz zaman otomatik olarak yüklenen programların listesini göreceksiniz.
Başlangıçta çalışmasını istemediğiniz programların başındaki TICK işaretini kaldırarak bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasını sağlanayabilirsiniz.

Bilgisayarınızı yeniden başlattığınız zaman , ilk açılışta ekranınıza gelecek olan pencerede "Bu uyarıyı bir daha gösterme ve bu programı çalıştırma" seçeneğini işaretleyerek defalarca o uyarı penceresinin gelmesinden kurtulun. TICK'ini kaldırdığınız programlar, artık Windows ile birlikte otomatik olarak başlamayacaktır. Böylece bilgisayarınız açılırken eskiye nazaran daha hızlı bir bilgisayara sahip olacaksınız.

Vodafone Ucretsiz Modem Veriyor

Vodafone yaptığı açıklamada, Temmuz ayından itibaren başlayacak olan kampanyada, "Hesaplı İnternet Paketleri" içinden 1 GB paketini tercih eden ve 12 ay kullanma taahhüdü veren Vodafone abonelerinin, Vodafone USB Stick modem cihazına ücretsiz sahip olacaklarını ve aylık sabit ücreti indirimli olarak ödeyecekleri kaydedildi.

Vodafone Türkiye Promosyon ve Uluslararası Teklifler Bölüm Başkanı Erkut Erkut, konuya ile ilgili değerlendirmesinde, "Vodafone Mobile Connect USB Stick, kullanıcının istediği yerden istediği an internete bağlanabilmesini sağlıyor. Bir memory stick kadar küçük olan bu yeni ürünümüz, piyasadaki benzerlerine kıyasla hem daha ekonomik hem de son derece kullanıcı dostu oluşuyla dikkat çekiyor" dedi.

Google Adsense Tavsiyeleri Kaldırılıyor

Geçtiğimiz aylarda Google Adsense tavsiyelerini Türk kullanıcılarına kapatmıştı. Firefox 3.0 sürümünün çıkmasının ardından firefox indiriminide kullanıcılarına kapatıyor.

Ağustos ayının sonundan itibaren artık sitelerinizde Adsense Tavsiye birimlerini kullanamayacaksınız.

Firefox indirilme rekoru kirdi

Web tarayıcısı Firefox’un geçtiğimiz günlerde çıkan 3.0 sürümünü 8.000.000 dan fazla indirme ile, “24 saatte en çok indirilen program” alanında dünya rekoru kırdı.

Firefox’u geliştiren Mozilla Vakfı’ndan yapılan açıklamada, ödüllü web tarayıcısu Firefox’un beklenen 3.0 sürümünün çıkışı nedeniyle yapılan dünya rekoru denemesinde başarıya ulaşıldığı kaydedildi.

Denemenin başladığı 17 Haziran’da Türkiye saatiyle 17.16’dan itibaren, Mozilla Vakfı’nın sunucularından 24 saatte 8 milyon 2 bin 530 kez Firefox 3.0 indirildi.

Sunucu kayıtlarını inceleyen Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri, Firefox 3’ün “24 saatte en çok indirilen program” olarak dünya rekoru kırdığını onayladılar. Rekora en büyük katkıyı 2,5 milyondan fazla indirmeyle ABD’li internet kullanıcıları sağlarken, Türkiye’den ise 300 bine yakın kullanıcı programı indirdi.

Ücretsiz olan indirilebilen Firefox Web tarayıcısı, internet sitelerini daha hızlı göstermesi ve kişisel bilgilerin korunmasına yönelik gelişmiş güvenlik özellikleri ile yeni işlevsel özellikler kazanabiliyor.

Google Adsense - Yahoo Publisher Network Birlesemeyecek

Amerika Adalet Bakanlığı, Google Adsense ile Yahoo Publisher Network'un reklam anlaşmasını engelledi nedeni ise tekelleşme korkusu.

İnternetteki arama pazarının Yüzde 60'ını elinde bulunduran Google ve Yüzde 16,6 ile pazarın diğer sahibi Yahoo arasında geçtiğimiz ay yapılan reklam anlaşması mahkemeye taşınıyor.

Anlaşmaya izin verilmiş olsaydı Yahoo Arama Motoru ile yapılan aramalarda Google reklamlarının gösterilmesi ile Yahoo 1 Milyar dolarlık gelir elde edecekti. Yahoo'nun yaptığı açıklamada “Bu anlaşma rekabetin gelişmesi için iyi olacaktır, bize güvenin, sevenleri ayırmayın, yazıktır, günahtır,” dedi. Google ise “Birinci ve ikinci burada, üçüncü nerede?” diyerek Microsoft’a taş attı. Arama pazarının iki devi ortaklık için mahkeme sonucunu bekleyecek.