VDSL2 Teknolojisi Türkiye'de - Teknoloji Haberleri

5 Temmuz 2008 Cumartesi

VDSL2 Teknolojisi Türkiye'de

1 film 4 dakikada bilgisayarınıza yüklenecek!

ADSL’de altyapı yatırımlarını artıran TTNet (TT), mevcut kapasitesini 20’ye katlayacak olan VDSL2 hizmetini başlatıyor. TT’nin ocak ayında sunacağı VDSL2, ilk olarak 100.000 aboneye ulaştırılacak ve Hız 30 megabit olacak yani ADSL’de 4 megabit olan maksimum hız da bir anda 8’e katına katlanmış olacak.

VDSL2 teknolojisi sayesinde ev kullanıcılarıda gelişmiş seviyede internet erişimine sahip olacaklar. Örneğin, 700 MegaByte'lık bir film, VDSL2 teknolojisi sayesinde 4 dakikada, 5 MegaByte büyüklüğünde bir MP3 ise 25 saniyede bilgisayara indirilebilinecek.
TTNet ayrıyetten hız kapasitesini de kademeli olarak yükseltecek. Planlara göre, bu sıralama 8 , 12, 16, 20, 24 ve 30 megabit olacak. 30 Mbitlik paketin fiyatını açıklamayan TTNet yetkilileri, hız artışı ile birlikte ADSL ücretlerinde düşüş olacağını söyledi.

VDSL2 aynen ADSL’de olduğu gibi telefon hattı ile ve hat meşgule düşmeden kullanılıyor yalnız modemlerin bu yeni teknolojiye uyumlu olmaları gerekiyor.

VDSL2 ile birlikte, internet kullanıcıları Triple Play adı verilen ses, görüntü, veri, yüksek çözünürlüklü televizyon (HDTV) ve interaktif oyunlardan da faydalanabiliyor.

Hiç yorum yok: