Firefox indirilme rekoru kirdi - Teknoloji Haberleri

5 Temmuz 2008 Cumartesi

Firefox indirilme rekoru kirdi

Web tarayıcısı Firefox’un geçtiğimiz günlerde çıkan 3.0 sürümünü 8.000.000 dan fazla indirme ile, “24 saatte en çok indirilen program” alanında dünya rekoru kırdı.

Firefox’u geliştiren Mozilla Vakfı’ndan yapılan açıklamada, ödüllü web tarayıcısu Firefox’un beklenen 3.0 sürümünün çıkışı nedeniyle yapılan dünya rekoru denemesinde başarıya ulaşıldığı kaydedildi.

Denemenin başladığı 17 Haziran’da Türkiye saatiyle 17.16’dan itibaren, Mozilla Vakfı’nın sunucularından 24 saatte 8 milyon 2 bin 530 kez Firefox 3.0 indirildi.

Sunucu kayıtlarını inceleyen Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri, Firefox 3’ün “24 saatte en çok indirilen program” olarak dünya rekoru kırdığını onayladılar. Rekora en büyük katkıyı 2,5 milyondan fazla indirmeyle ABD’li internet kullanıcıları sağlarken, Türkiye’den ise 300 bine yakın kullanıcı programı indirdi.

Ücretsiz olan indirilebilen Firefox Web tarayıcısı, internet sitelerini daha hızlı göstermesi ve kişisel bilgilerin korunmasına yönelik gelişmiş güvenlik özellikleri ile yeni işlevsel özellikler kazanabiliyor.

Hiç yorum yok: