25 Ağustos 2010 Çarşamba

Windows 95 15. Yılını Kutluyor

Windows 95 işletim sistemi bugün 15. yılını kutluyor. Bazılarına göre bilgisayarlar için yeni bir çağın başlangıcı, bazılarına göre ise PC'leri Microsoft'un egemenliği altına sokan gün olan 24 Ağustos 1995, kim ne derse desin, bilgisayar tarihinin en önemli günlerinden biri olarak beyinlere kazındı.

Windows 95'in piyasaya çıkışı, bugünkü Apple tanıtımlarını aratmayacak kadar görkemli olmuştu. Amerika'da ki Empire State binası Windows'un renkleri ile aydınlatılmış, insanlar geceden itibaren Elektronik mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Windows 95 ilk Windows işletim sistemi değildi, ancak tek başına çalışan ve kurulan ilk Windows olarak yoğun bir ilgi görmüştü. Windows 3.1'den Windows 95'e geçiş, özellikle görsellik anlamında büyük fark anlamına geliyordu. Windows 95, bugün kullandığımız gelişmiş Windows'ların bile hala temelini oluşturuyor.

Kısacası, sevin ya da sevmeyin, Microsoft'un Windows 95'i PC'ler için en önemli kilometre taşlarından birisi. Bize de "İyi ki doğdun Windows 95" demekten başka bir şey düşmüyor...

Devamı için: http://www.chip.com.tr/konu/15-yil-once-gelen-windows-devrimi_22053.html#ixzz0xYnnGYHm