Blograzzi ve Technorati stratejik is ortakliginin ilk adimini attilar - Teknoloji Haberleri

24 Kasım 2007 Cumartesi

Blograzzi ve Technorati stratejik is ortakliginin ilk adimini attilar

Dünyanın en büyük blog dizini Technorati ile Türkiye’nin en büyük blog dizini Blograzzi arasında gerçekleştirilen stratejik iş ortaklığı anlaşmasının ilk adımı olarak Blograzzi, Technorati’nin uygulama geliştirme arayüzüne özel erişim hakkına sahip olmuştur.

Blograzzi Kurucu Ortağı Arda Kutsal’ın konuyla ilgili yapmış olduğu açıklama şu şekildedir:

“Technorati ile gerçekleştirmiş olduğumuz anlaşma şirketin Türkiye pazarına verdiği önemi ve bir stratejik iş ortağı olarak Blograzzi’ye olan bakış açısını yansıtmaktadır. Türk blog küresinde Blograzzi’nin sahip olduğu istatistiki veritabanı ve pazar payı ile Technorati’nin global gücünün birleşimi, henüz ilk adımını attığımız bu işbirliğinin ilerleyen dönemlerde oluşturacağı sinerji açısından büyük önem teşkil etmektedir. Technorati’nin Blograzzi’ye olan güveninden dolayı çok memnun ve gelecek planlarımız açısından da heyecanlıyız.”

Gerçekleştirilmiş olan stratejik iş ortaklığı ile ilgili Technorati Pazarlama Müdürü Aaron Krane’in yaptığı açıklama şu şekildedir.

“Technorati’nin global gücünün yanında lokal pazar payı sayesinde Blograzzi Türk blog küresi için önemli bir konumdadır. Sahip olduğu istatistiki verilerin kullanıcılarının sağladığı geri dönüşler ile sosyal anlamda da geliştiriliyor olması Türkiye pazarındaki değerini arttırmasına imkan tanımaktadır. Büyümekte olan Türkiye internet pazarına ilgimizin bir göstergesi olarak Blograzzi ile gerçekleştirmiş olduğumuz stratejik iş ortaklığı ilerleyen dönemlerde değerlendireceğimiz farklı süreçlerin de başlangıcı olacaktır. Türkiye internet pazarının gelişimini bu anlaşma ile stratejik iş ortağımız aracılığıyla daha yakından takip fırsatı bulduğumuz için mutluyuz.”

Blograzzi hakkında: (www.blograzzi.com)

Blograzzi, kaliteli ve ilgi alanına uygun içeriğe zaman kaybetmeden ulaşmak isteyen Türk internet kullanıcısı için faydalı bir araç olması adına geliştirilmiş bir servistir. Sahip olduğu 30’a yakın farklı istatistiki veriyi Blograzzi Puan adı verilen değerde birleştiren Blograzzi, kullanıcılarına sunduğu sosyalleşme araçları ile de blog okur ve yazarları arasındaki iletişimi kuvvetlendirmektedir. Blograzzi Türk blog küresinde kendi alanında lider konumda olup gelişimini sürdürmektedir.

Technorati hakkında: (www.technorati.com)

Technorati kullanıcılar tarafından oluşturulan medya konusunda dünyanın önde gelen otoritesidir. Şu anda 111.6 milyon blogu gerçek zamanlı olarak takip eden Technorati, aynı zamanda internet’e sunulan oyun, müzik, video, podcast ve benzeri tarzlardaki içerikleri de kapsamaktadır.

Hiç yorum yok: