Polise Goruntu Ve Resimlerle Ihbar Yap - Teknoloji Haberleri

24 Kasım 2007 Cumartesi

Polise Goruntu Ve Resimlerle Ihbar Yap

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ''www.iem.gov.tr''adresli internet sitesinde, ihbar-şikayet bölümü de yeniden tasarlandı.

Daha önce internet üzerinden bu bölüm kullanılarak yazılı olarak yapılabilen, suçlu saydığı birini veya suç saydığı bir olayı yetkili makama gizlice bildirme, ele verme anlamı taşıyan ihbar ile suç sayılan bir fiilden dolayı mağdur olunan bir durumu yetkili makama yazılı ve açık kimlikle birlikte bildirmeyi içeren şikayetler, artık fotoğraf ve görüntülü olarak da polise ulaştırılabiliyor.

Yeni sistemde, ihbar ve şikayetlerle birlikte, bunlarla ilgili jpg, doc, xls, avi ve wma formatlarındaki 2 MB boyutlarına kadar olan dosyalar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilebiliyor. Sistem böylece, fotoğraf makinesi, cep telefonu ya da kamera ile çekilen ve suç unsuru tespit edilen görüntülerin polise gönderilerek ihbar ve şikayette bulunma imkanı sunuyor.

Emniyet yetkilileri, şu ana kadar bu şekilde bazı ihbarların da alındığını
ifade ettiler.

GÖRÜNTÜLER, VATANDAŞLAR İLE PAYLAŞILIYOR

Bu arada, İstanbul polisinin yeni internet sitesinde, Mobil Elektronik
Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kameralarınca tespit edilen bazı kaza ve olay görüntüleri de vatandaşlarla paylaşılıyor.

İstanbul'da halen 1325 kamerayla hizmet veren sistemdeki kamera sayısının
önümüzdeki dönemde artırılmasının planlanıyor.

Bu kameralardan elde edilen görüntüler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde yer alan MOBESE merkezinde ve ilçe emniyet müdürlüklerinde bulunan ilgili birimlerce izleniyor.
Kaynak:

Hiç yorum yok: